Westcon Power & Automation åpner avdeling i Florø  

Westcon Power & Automation vil komme enda tettere på skips- og riggkunder på Nordvestlandet. Innen nyttår skal Westcon-selskapet være på plass med avdeling i Florø. 

Av Kari Aakra, Medvind24.no   

Publisert: 27. september 2016

- Westcon har mange av de samme store og viktige kundene på Haugalandet og i Florø. Disse kundene gir oss oppdrag i begge regioner. For å utnytte mulighetene enda bedre, er det viktig å være tett på kundene, og være tilstede der de trenger tjenestene våre, forteller administrerende direktør i WPA, Geir Odland. 

Nærmere fire år etter at Westcon-gruppen etablerte seg i Florø, satser også datterselskapet Westcon Power & Automation (WPA) i markedet på Nordvestkysten. 

 Westcon Power & Automation etablerer ny avdeling i Florø, der de vil jobbe i tett samarbeid med Westcon Yards Florø. Foto: Harald M. Valderhaug.

- Rett tidspunkt for satsing 

Nå er WPA på jakt etter installatør, elektrikere og automatikere til den nye avdelingen i Florø som skal være i drift innen nyttår. 

- Vi tror at mellom 10 og 12 medarbeidere i avdelingen på sikt kan være et realistisk anslag, sier Odland.

Til tross for et riggmarked i motvind, er dette det rette tidspunktet for en slik satsing, mener Odland. Nå har WPA kapasiteten til å gjøre dette skikkelig, poengterer han. 

- Jeg tror det er nå som det er litt «mindre trykk i kranen» at det kan være rett å satse på en slik ekspansjon. Dersom vi kaster oss rundt og gjennomfører en slik etablering når det ellers koker i markedet, er det fort gjort å gå på en blemme. Nå har vi bedre kapasitet til å gjennomføre dette på en grundig måte og dermed være godt forberedte til å ta imot de store oppdragene i fremtiden, sier Odland. 

WPA har i dag i overkant av 160 ansatte ved avdelingene i Ølensvåg og Karmøy. Selskapet hadde en omsetning på drøye 603 millioner kroner i fjor, sammenlignet med 266 millioner i 2014. Satsingen i Florø er en naturlig fortsettelse på en sterk utvikling de siste årene, sier Odland. 

Samarbeid siden 2012 

- Vi har fokusert mye på avdelingene våre i Ølensvåg og Karmsund. Men mange av de samme store kundene gir oss også oppdrag i Florø, og vi ønsker å være tilstede der kunden er, sier administrerende direktør i WPA, Geir Odland. Foto: Ellen Marie Hagevik/Medvind24.no

- Nå vil vi drifte vårt eget elektro- og automasjonsmiljø i Florø. Til nå har vi hatt størst fokus på avdelingene våre i Ølensvåg og Karmsund, men nå vil vi også gjøre oss attraktive i flere regioner av landet, sier han. 

Tanken på en WPA-avdeling i Florø ble lansert allerede da Westcon etablerte seg på nordvestkysten med oppkjøpet av verftet STX Norge Florø ved årsskiftet 2012/2013. 

Westcon Yards Florø har de siste årene satset mot riggmarkedet, og sommeren 2015 sto ny riggkai klar ved verftet. Samtidig har også verftet fått flere større oppdrag innen skipsfart. 

- Da Westcon Yards etablerte seg i Florø var det i forbindelse med det store Deep Energy-prosjektet der WPA supplerte med folk og kompetanse. Siden den gang har vi hatt et godt samarbeid med verftet i Florø. Derfor er dette et naturlig sted for oss å posisjonere oss for å imøtekomme mange av de samme kundene som i dag benytter seg av tjenestene ved verftet, i tillegg til noen nye vi ikke kjenner like godt, sier Odland.