Westcon og IKM inngår Ex-allianse

Westcon Power & Automation har inngått en strategisk allianse sammen med IKM Elektro og IKM Instrutek for å tilby en fullverdig løsning for oppfølging av Ex og roterende utstyr. 

Øystein Stjern, daglig leder, IKM Elektro (t.h) og Kåre Topnes, leder for salg og forretningsutvikling olje og gass, i Westcon Power & Automation. 

Alliansen vil tilby kundene et komplett Ex Lifecycle Program. Ex-utstyr er spesiallaget for å forhindre eksplosjoner i gassutsatte områder, og Westcon har over flere år utviklet et optimalt støtteverktøy til eksisterende vedlikeholdssystemer på sokkelen. Med verktøyet Inspectio kan Westcon tilby periodisk inspeksjon, reparasjon og modifikasjon (IRM) på Ex-utstyr til sine kunder uten endringer på eksisterende vedlikeholdssystem. Verktøyet blir en viktig komponent i tilbudet til alliansen mellom Westcon og IKM. 

- Vi erfarer at riggeiere og operatører har sterk fokus på sikkerhet og helhetlig dokumentasjon innen Ex-utstyr på oljeinstallasjoner. Ved å inngå en allianse med IKM har vi en seriøs og sterk samarbeidspartner med stor kapasitet som tar vare på det roterende Ex-utstyret, sier Kåre Topnes, Sales and Business Development Manager Oil & Gas i Westcon Power & Automation. 

Oljekrisen gjør at bransjen må redusere kostnader. Det er mange anlegg som er i slutten av sitt livsløp og da er det viktig å vite når en skal terminere, reparere eller skifte ut med nytt. Ex-utstyr er kostbart og dette er ofte en avgjørende beslutningsfaktor. Ex Lifecycle Program, som kan inkludere online overvåkning og fjerndiagnostikk, gir et komplett bilde av Ex status. 

- Gjennom samarbeidet setter vi sammen sterke spesialistmiljøer i Norge innen Ex vedlikehold og roterende utstyr. Westcon Power & Automation har et godt renomme og er komplementære med IKMs tjenester innen tilstandskontroll og reparasjon av roterende utstyr. 

Ex Lifecycle Program gir et komplett tilbud bransjen er svært interessert i, sier Øystein Stjern, daglig leder i IKM Elektro AS.