Westcon kjøper Olvondo Industries 

Gjennom kjøpet av Bømlo-selskapet Olvondo industries satser Westcon ytterligere på subsea-markedet og blir en komplett leverandør innen subsea-fabrikasjon og vedlikeholdstjenester. 

Publisert: 31.08.2017

Leder for Westcon Subsea Steinar Matre  (t.v) og administrerende direktør i Olvondo Industries Tore Kallevåg. Foto: Westcon

Med kjøpet kan Westcon kombinere sin produksjon av større stål- og rørstrukturer til subseamarkedet med Olvondos mindre finmaskinerte komponenter og sammenstilling til det samme markedet.

Dermed vil Westcon Group være en av svært få aktører som kan ta ansvar for hele leveransen av komplette subseaenheter, skriver Westcon i en pressemelding.

 – Vi har truffet godt med satsingen inn mot subseamarkedet. Ved å bli en komplett aktør kan vi levere prosjekter langt mer effektivt for kundene ved at de slipper å kostnadene ved å håndtere flere leverandører, sier Steinar Matre, leder for Subsea i Westcon-konsernet. 

Olvondo Industries har hovedkontor og produksjonsfasiliteter på Rubbestadneset på Bømlo. Selskapet ble etablert i 2012 etter et ledelsesinitiert oppkjøp av produksjonsaktivitene i Wärtsiläs tidligere fabrikk, og har i dag 58 ansatte. 

– Vi utfyller hverandre innenfor blant annet leveranser og vedlikehold av utblåsningsventiler og annet kritisk utstyr, sier Matre. 

Administrerende direktør i Olvondo Industries, Tore Kallevåg, mener at oppkjøpet styrker begge aktørene. 

– Det å være en del av Westcon konsernet skaper økte muligheter, både inn mot eksisterende og nye kundesegmenter, sier Kallevåg. 

Partene ønsker ikke å oppgi avtalens verdi. En forventer at effektuering av avtalen vil skje i løpet av fire til seks uker.