Westcon Geo på verdenshavene

I løpet av 2015 har skipene vært på oppdrag for blant annet Shell, PGS og Chevron på hav i flere verdenshjørner: fra Brasil til Las Palmas, i Barentshavet og Rødehavet. ILLUSTRASJON: MAGSEIS

En flåte på fem seismikkskip fra Westcon bistår verdens ledende seismikk- og oljeselskap i letingen etter nye funn i alle verdenshjørner.

Av Kari Aakra, Medvind24.no

Westcon-selskapet Maritim Management leier ut seismikkskip og har til sammen 250 medarbeidere som mannskap fordelt på skipene. Westcon har fem skip, Sigma, Artemis Athene, Artemis Arctic, Artemis Angler og Artemis Atlantic. 

– Skipene våre er godt manøvreringsdyktige som bruker både bunnseismikk, 2D-, 3D- og 4D-seismikk i vanskelige sjøforhold, forteller Stig Reite, Vessel Manager. 

Strek strøm og grunt hav

Fra starten av januar til midten av mai har Artemis Arctic vært på oppdrag for Dolphin, 120 kilometer nordøst for Mumbai. Skipet skyter 3D-seismikk fra seks streamere, hver av dem seks kilometer lange. 

Oppdraget er preget av sterk strøm, grunt hav og mange andre fartøy å manøvrere seg fram mellom. Et oppdrag Westcons flåte er godt utrustet til med andre ord. 

– Vi har hatt en god del av lignende og utfordrende oppdrag den siste tiden i Oman, Tunisia og i Nordsjøen. Flere av kundene har egne skip, men de er for store til at de kan sendes ut på denne typen oppdrag på såpass grunt vann. Våre skip er da bedre egnet, sier kaptein på Artemis Arctic, Lars Olav Ramsfjord.