Velkommen tilbake, Scarabeo 8! 

10. august la Scarabeo 8 til kai igjen ved Westcon Yards i Ølensvåg. Nå blir riggen liggende hos Westcon ut året.

Av: Kari Aakra, Medvind24.no

Publisert: 11. august 2016


- Dette var et svært kjærkomment oppdrag for oss, og det vil bety en god del jobb for samtlige avdelinger i Westcon i månedene som kommer, forteller leder for riggvedlikehold og reparasjon hos Westcon Yards, Malvin Eide. 

Scarabeo 8 er eid av italienske Saipem, og har vært på oppdrag i Barentshavet. Nå har den ankommet Westcon for klassing. 

- En tillitserklæring 

Westcon har utført en rekke vedlikeholdsoppdrag for Saipem de siste årene. Blant annet har både Scarabeo 5 og Scarabeo 8 vært innom verftet tidligere. 

- Vi har hatt et langt samarbeid med Saipem, og det er en tillitserklæring at de nok en gang kommer tilbake til oss. Westcon har investert mye i fasilitetene for riggvedlikehold i Ølensvåg, og her får kundene alt de trenger på en plass. Disse investeringene fører til at kundene vender tilbake til oss, sier Eide. 

Største Westcon-prosjekt noen sinne 

Scarabeo 8 gjennomgikk en omfattende vedlikeholds- og påbyggingsjobb hos Westcon fra november 2010 til mai 2012.

Westcon hadde da i overkant 1200 personer i sving på prosjektet daglig. Dette var til da Westcons største oppdrag noen sinne. 

 Scarabeo 8 regnes som en av verdens mest avanserte borerigger, og er rustet til å bore ned til 3 000 meter i værharde områder. 

 Kolossen er når den tredje riggen som ligger til kai ved Westcon: Polar Pioneer ankom Westcon i februar, og skal ligge i opplag i Ølensvåg. Boligriggen Floatel Endurance la til kai i slutten av juli for få utført mindre pålegg fra DNV. Boligriggen skal etter planen seile fra Westcon neste uke.