Transocean Arctic er tilbake 

Riggen skal gjennom en oppgradering hos Westcon før den seiler videre på boreoppdrag for Det norske på Alvheim- og Volund-feltene.

Av Kari Aakra, Medvind24.no

Publisert 30. september 2016


Den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Arctic seilte onsdag ettermiddag inn til Westcon Yards i Ølensvåg. Der skal den ligge i nærmere to måneder, for en oppgraderingsjobb som vil involvere samtlige av Westcons fagområder. 

- Vi skal oppgradere riggen for å tilpasse den for boreoppdrag for Det norske. Alle Westcon-avdelinger skal kobles inn i jobben, og vi regner med arbeidet vil ta mellom halvannen og to måneder, sier leder for riggreparasjon Malvin Eide ved Westcon. 

Transocean Arctic er en gammel kjenning av Westcon og var sist innom verftet i 2013. Westcon har jobbet med riggeier Transocean i mange år. 

- Transocean er en svært viktig kunde for oss, og vi ser frem til et nytt oppdrag for dem, sier Eide. 

 Riggeier Transocean ble i november i fjor tildelt en avtale med Det norske oljeselskap ASA  som skal leie Transocean Arctic til boring av fire brønner på Alvheim og Volund-feltet. 

Transocean Arctic er en såkalt «Harsh Environment Midwater Semi-Submersible» borerigg. Den er sertifisert for å bore brønner i Barentshavet, og kan bore under såkalte HPHT-betingelser; boring under høyt trykk og høy temperatur. 

Transocean Arctic blir den tredje riggen som ligger til kai hos Westcon de neste månedene. 

Polar Pioneer ankom Westcon i februar, og skal ligge i opplag i Ølensvåg. 10. august ankom Scarabeo 8 Westcon for klassingarbeid.