Tilbyr kundene å gjøre jobben selv

Westcons nye støtteverktøy Inspectio er allerede levert til fem prosjekter siden nyttår. Nå er det også interesse for løsningen i utlandet.

Av Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no
Publisert: juni 2016. Oppdatert: 10. februar 2017

Inspektøren utfører ex–inspeksjonen med Inspectio på nettbrettet. Jobben blir deretter lastet inn til Inspectio portal, og dokumentasjonen er klar til rapportering. Foto: Torodd F. Otterstad

For ett år siden ble det gjort et strategisk valg om å kutte underleverandøren av software og stå for all videreutvikling i Westcon Power & Automation (WPA).

– Nå har vi kontroll på alt selv, og det gir oss mer fleksibilitet i forhold til både utvikling og kundenes behov, sier teamleder Egil Brekke. En rigg har mellom 3.000 og 12.000 Ex–tags, det vil si punkter med Ex–utstyr. Ex–utstyr er spesiallaget elektroutstyr som skal forhindre eksplosjoner på gassutsatte områder. Hver eneste tag skal jevnlig kontrolleres, vedlikeholdes og eventuelt repareres. 

Det er dette Inspectio brukes til. 

- Inspectio buidrar til at vi kan tilpasse oss dagens marked, mener teamleder Egil Brekke (t.v) og leder for salg og forretningsutvikling olje og gass, Kåre Topnes i WPA. Foto: Torodd F. Otterstad.

Dramatisk forbedring 

– På den utførende siden er Inspectio 30–40 prosent mer effektiv. Ikke minst er det en dramatisk forbedring i forhold til dokumentasjon. Tidligere kunne det ta flere uker å vaske dokumentasjonen. Nå er den ferdig behandlet når jobben lastes ned fra nettbrettet, sier Brekke. 

Westcon har levert Inspectio til fem prosjekter siden nyttår. Nå er WPA i forhandlinger om en internasjonal avtale som omfatter rigger både i Sør– og Nord Atlanteren. 

– Et stort lyspunkt i et marked som nesten er dødt for tiden. Vi må derfor tilpasse oss, og det bidrar Inspectio til. Systemet er nå så brukervennlig at vi kan tilby kundene å gjøre jobben selv etter at vi har satt opp prosjektet og har gitt opplæring, sier Kåre Topnes, leder salg og forretningsutvikling olje og gass. 

Kan holde egne folk i arbeid 

Denne løsningen ble testet ut på en rigg i vår, og etter et par timers opplæring var kundens inspektører selvgående.

– Systemet er så intuitivt og enkelt å bruke at det er en løsning vi kan anbefale. Vi vil være brukerstøtte og bidra dersom det er behov, enten det er å svare på spørsmål eller være til stede. For kundene betyr det at de kan holde egne folk i arbeid, får effektiviser