Sverdrup-kontrakt til Westcons løfte-eksperter 

Westcon Løfteteknikk skal kontrollere alt av løfteutstyr på Kværners Sverdrup-plattform.

Utstyrs- og boligplattformen til Johan Sverdrup-feltet er under bygging hos Kværner på Stord. Nå skal Westcons løfteeksperter står for kontrollen av alt løfteutstyr på prosjektet. Illustrasjonsfoto: Statoil

Av Kari Aakra, Medvind24.no  

Publisert 13. oktober 2016 

Westcon-selskapet Westcon Løfteteknikk (WCL) skal stå for verifisering og sertifisering av ikke-komplekst løfteutstyr på utstyrs- og boligplattformen til Johan Sverdrup-feltet. 

Allerede i løpet av november vil WCL sette i gang arbeidet sitt på plattformen som er under bygging hos Kværner på Stord. 

- Denne kontrakten omfatter en betydelig oppdragsmengde for oss, der våre folk skal stå for kontroll av alt fra mindre kraner og løftepunkt til materialhåndtering. Alt løfteutstyr utenom de store offshorekranene vil inngå i oppdraget, forteller administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft. 

Flere ansatte

Arbeidet vil pågå ut 2018. Det betyr at løfteselskapet trolig må ansette flere medarbeidere for å imøtekomme oppdragsmengden. 

Kontrakten er en av de større WCL har fått, og den siste i rekken av flere omfattende avtaler inngått med store kunder innen olje og gass, som blant annet Statoil, Dolphin Drilling, Maersk, Subsea 7, Saipem og Det Norske. 

- Det har vært en økning i etterspørselen etter våre tjenester den siste tiden. Sammen med flere større rammeavtaler, vil denne kontrakten trolig bety at vi må se oss om etter enda flere høydeeksperter til prosjektene våre, sier Jentoft. 

Løfteteknikk har tidligere hatt sporadiske oppdrag for Kværner på Stord, men aldri før en så omfattende kontrakt målrettet mot et prosjekt som dette. Kontrakten med Kværner er en milepæl for Haugesundsbaserte WCL, sier Jentoft. 

 - Slik vi ser det har den lokale aksen forandret seg. Vi i næringslivet ser hele Sunnhordland og Haugalandet som vårt lokalmiljø, og det er på hjemmebane vi skal være best. Derfor er det utrolig kjekt når en så stor aktør på Stord som Kværner velger å samarbeide med oss, sier Jentoft.