Subsea 7-kontrakt til Westcon

Westcon opplever suksess med sin subsea-satsing, og har nå fått i oppdrag av Subsea 7 å levere utstyr til bruk på Martin Linge-feltet. 

På kort tid er Westcon etablert som en ettertraktet aktør innen produksjon av undervannsmoduler. Med utgangspunkt i Westcons fasiliteter i Florø, skal selskapet på oppdrag fra Subsea 7 produsere tre stigerørsfundamenter med tilhørende beskyttelsesstukturer til bruk på Martin Linge-feltet, der Total er operatør.


- Dette oppdraget kommer i rekken av utfordrende og interessante subseaprosjekter der det stilles enormt høye krav til kvalitet og sikkerhet i alle deler av produksjonen. Vi får i slike oppdrag benyttet bredden av kompetanse innen produksjon og prosjektstyring som finnes i Westcon. Nå ser vi virkelig frem til samarbeidet med Subsea 7 – en avtale som ytterligere styrker vår posisjon i subseamarkedet, sier Steinar Matre, leder for subseaavdelingen i Westcon. 


Westcon er totalleverandør innenfor offshore og maritim industri og leverer en bredde av produkter og tjenester til rigg, skip og undervannsenheter. Avtalen med Subsea 7 kommer i rekken av tilsvarende oppdrag Westcon har utført siden satsingen på produksjon av undervannsenheter startet for drøye to år siden. Gjennom oppdrag for blant annet OneSubsea, Kongsberg Oil & Gas Technologies, EMAS AMC og Technip, har Westcon i denne perioden produsert undervannsmoduler til store feltutbygginger over hele verden.

 - Dette er et krevende marked å få innpass i – særlig i disse tider, men vi har lykkes ved å jobbe knallhardt og tilby topp kompetanse, HMS-standarder og systemer for kvalitetssikring. Dette har bidratt til at kundene stadig vender tilbake til oss, sier Matre. 

Subsea 7-avtalen, er en betydelig kontrakt for Westcons subseasatsing som sikrer arbeid for 40-50 personer frem til mars neste år. 

Dette er Westcon Subsea 


Forretningsområde i Westcon, som utfører engineering, fabrikasjon og testing av utstyr til subsea produksjon- og installasjonsmarkedet, eksempelvis fabrikasjon av templates, manifolder, PLEM/PLET, spools og mer i tillegg til å kunne tilby løfteutstyr, beregninger og sertifiseringer, 3D scanning og oppmåling samt load-out og mobiliseringer. 

Dette er Westcon 

Totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Utfører blant annet modifikasjoner og vedlikehold av offshorerigger og skip, samt tjenester og produksjon innen elektro, automasjon og løfteteknikk. • Hovedkontor i Ølensvåg, med verftsfasiliteter i Ølen, Florø, Karmøy og Helgeland