Skotsk tråler sikrer Westcon arbeid i tre år 

For andre gang skal Westcon bygge båt til den skotske rederigiganten Klondyke Fishing Company. Det betyr en treårsperiode med sikkert arbeid for flere Westcon-avdelinger. 

 Den nye tråleren skal fiske etter pelagiske fiskeslag som sild, makrell og kolmule. Fartøyet blir Klondyke Fishing Companys fjerde pelagiske tråler.

Av: Kari Aakra/Medvind24.no

Publisert: 01.09.2016

- Med dette oppdraget har vi har en treårig horisont med sikker oppdragsmengde og mye jobb foran oss. I tillegg viser også denne kontrakten at vi er konkurransedyktige i et ellers tøft marked. Samtidig har vi god kapasitet til å ta på oss mer arbeid, sier teknisk leder Endre Matre ved Westcon Yards. 

Tråleren skal ferdigstilles i 2019, og planleggingen er i full gang. Storparten av jobben skal gjøres ved verftet i Ølensvåg, og prosjektet vil benytte seg av folk fra alle Westcon-avdelinger. 

Den pelagiske tråleren som skal bygges er designet av Rolls Royce, er nærmere 75 meter lang, og er over 15 meter på det bredeste. Klondyke Fishing Company driver fra før tre pelagiske trålere, og har base i Fraserburgh i Skottland. 

Taits-familien, som eier Klondyke Fishing Company, er en sentral aktør i den skotske fiskerinæringen og er blant de største kvoteinnehaverne i Skottland. 

Dette er andre gang Westcon Yards bygger fiskefartøy for rederfamilien: I 2006 ble skipet «Chris Andrea» levert fra Westcon til Taits. 

Investerer for båtoppdrag

- Vi er veldig glad for tilliten fra Taits-familien, og klare for å levere nok et kvalitetsskip, forteller teknisk leder ved Westcon Yards, Endre Matre.

- Westcon Yards har alltid vært opptatt av å ta godt vare på kundene sine, og det er utrolig kjekt når kunden kommer tilbake til oss. Nå ser vi frem til å fortsette det gode samarbeidet med Taits-familien, og vi er klare for levere enda et kvalitetsskip, sier Matre. Westcon har bygget båter siden 70-talet, og leverte sist et fartøy i 2009; en fiskebåt til et shetlandsk rederi. 

- Fiskebåter i dag er «state of the art», og tråleren vi skal bygge er en helt ny generasjon fiskebåt av aller høyeste standard. Selv om vi har hatt mange og store riggoppdrag de siste årene, har båtbygging og båtreparasjon vært en viktig del av Westcon i alle år, sier Matre. 

De siste årene har Westcon investert mer enn 300 millioner kroner ved lokasjonene i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland for å styrke posisjonen sin inn mot blant annet fiskeri, industri og forsvar. 

- Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet. Denne kontrakten viser at vi fortsatt er konkurransedyktige innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i lag med våre ansatte det er veldig kjekt at vi ser resultatet av det store arbeidet som er lagt ned alle ledd for å øke konkurransekraften, sier Matre.