Skal levere framtidens elektroløsninger 

Westcon Power & Automation har inngått en rammeavtale med Marine Aluminium om levering av automasjons- og elektroløsninger til selskapets gangbroer og helikopterdekk. 

- Marine Aluminium har flyttet grenser gjennom sin produksjon og teknologiutvikling samtidig som sikkerheten og trygge løsninger er førende for alt arbeid. Dette er akkurat slik vi ønsker å jobbe, sier Frode Skaar, leder for salg og forretningsutvikling i Westcon Power & Automation. Foto: Westcon

Av Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no
Publisert 3. mars 2017

Karmøybedriften Marine Aluminium er nærmeste nabo til Westcon Power & Automationsl avdeling på Husøy og blant verdens ledende produsenter av gangbroer og helikopterdekk. Bedriften har blant annet levert verdens lengste og meste avanserte teleskopbro med en operasjonslengde på 57 meter. 

Denne broen, som i 2015 ble installert på Østensjøs flotell «Edda Fortis», ble produsert av Marine Aluminium på Stord og WPA sto for elektroinstallasjonen. 

- Se fram til å bidra med vår kompetanse 

Nå videreutvikles samarbeidet mellom de to virksomhetene gjennom en rammeavtale, der Westcon skal levere automasjons- og elektroløsninger til Marine Aluminiums gangbroer og helikopterdekk. 

- Marine Aluminium har flyttet grenser gjennom sin produksjon og teknologiutvikling samtidig som sikkerheten og trygge løsninger er førende for alt arbeid. Dette er akkurat slik vi ønsker å jobbe, og vi ser frem til å bidra med vår kompetanse og kunnskap ved å levere fremtidens automasjon- og elektroløsninger inn i deres gangbroer og helikopterdekk, sier Frode Skaar, leder for salg og forretningsutvikling i WPA. 

Verdens lengste teleskopbro har en operasjonlengde på hele 57 meter. Foto: Marine Aluminium

- Fruktbart og tett samarbeid 

Rammeavtalen som nylig er signert med Marine Aluminium løper i to år, med muligheten for ett års forlengelse. Denne avtalen videreutvikler dermed det eksisterende samarbeidet mellom de to selskapene. Gjennom de siste årene har Westcon bidratt med styringssystemer til et tosifret antall gangbroer og helikopterdekk produsert av Marine Aluminium. 

- Vi har i mange år hatt et svært fruktbart og tett samarbeid med WPA, som vi nå videreutvikler. Det er sammen med løsningsorienterte leverandører som Westcon, vi ytterligere skal forsterke vår verdensledende posisjon innen engineering, design og fabrikasjon av tilkomstløsninger som gangbroer og helidekk, sier administrerende direktør Jan Johannesen i Marine Aluminium.