Scarabeo 5 på vei til Afrika 

I dag tidlig reiste Scarabeo 5 fra Westcon Yards i Florø, med retning mot Angola i Vest Afrika. 

Foto: Westcon Florø. 

Riggen har vært i opplag hos Westcon siden den avsluttet kontrakten med Equinor i 2017. Nå i sommer har Westcon utført 5års-klassing, som er en formell kontrollering av at alt er som det skal på riggen. Vertfet har også gjennomført noen ombygginger for å gjøre riggen klar for det neste oppdraget. 

- Denne jobben har gått veldig bra, vi har gjennomført ombygging og klassing på kortere tid enn planlagt og uten personskader. Vi har bidratt med prosjektledelse fra Ølensvåg, mens det meste av arbeidet er utført av teamet i Florø, sier prosjektleder Stian Røsdal og viser til at arbeidet har pågått halvannen måned. 

-Det er første gang det blir utført denne type arbeid på rigg i Florø, de arbeider stort sett med skipsreperasjonar til daglig, men vi er godt fornøyde med sluttresultatet, forteller Røsdal. 

Det er ikke helt klart hva type oppdrag Scarabeo skal på, men trolig er det ikke en ny borekontrakt, men derimot en såkalt "non-drilling scope of work". Oppdragsgiver for Westcon og eier av riggen er italienske Saipem. Det vil ta i overkant av en måned før riggen er ved måldestinasjonen Angola. 

-Nå går de ut og blir liggende et par dager på fjorden utenfor Florø for sjøtesting, så går ferden videre til Las Palmas der det blir mannskapsbytte før de begynner på siste etappe, forteller Røsdal.