Samarbeidsavtale sikrer arbeidsplasser 

Westcon og Sontum Fire & Safety har inngått en samarbeidsavtale som begge selskapene mener vil sikre flere jobber og tilby kundene mer komplette løsninger av produkter og tjenester. 

Publisert 26. oktober 2016

Av Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no

- Samarbeidsavtalen med Sontum vil gi både flere rørjobber og flere bein å stå på, sier Tonny Nilsen, avdelingsleder for Pipe Technology Westcon Yards. Foto: Ellen Marie Hagevik

Samarbeidsavtalen ble signert på OTD-messen i Bergen sist uke. Sontum Fire & Safety leverer produkter og tjenester innen brann- og sikkerhet til olje- og gassindustrien, landbasert industri, maritim industri og industribygg over hele landet. 

- Westcon gjorde en jobb for Sontum som de var veldig fornøyd med, og tanken om samarbeid kom i kjølvannet av dette. Vi har jobbet med samarbeidsavtalen siden juli. Sontum var ute etter en langsiktig samarbeidspartner, og avtalen vil gi Westcon både flere rørjobber og flere bein å stå på. Ikke minst vil det bidra til å sikre arbeidsplasser framover, sier Tommy Nilsen, avdelingsleder for Pipe Technology Westcon Yards

Landsdekkende samarbeid

Westcon har gjort store investeringer i elektriske rørbøymaskiner og annet avansert utstyr de siste årene. Mulighetene man nå har innenfor rørbøying, sammen med tradisjonell prefabrikasjon var en av hovedgrunnene til at Sontum vil samarbeide med Westcon. 

- Jobben vi utførte for Sontum var tradisjonell, men vi vil bruke rørbøying i framtidige prosjekter, sier Nilsen. 

Stadig flere kunder krever komplette løsninger der alle tjenester er tatt med. Ved å samarbeide kan Westcon og Sontum vinne jobber de ellers kunne gått glipp av. 

- Sontum har nylig inngått flere store rammeavtaler, og Westcon vil også få prefabrikasjon og rørleveranser knyttet til disse oppdragene i tillegg til nye oppdrag. Vi skal tilby hverandres tjenester til kunder, og dette er et strategisk og landsdekkende samarbeid som vil gi flere jobber til begge selskapene, sier Nilsen. 

- Gir oss en ny fot å stå på

Sontum merker også nedgangen i olje- og gassindustrien, og daglig leder Audun Hellesøy ser samarbeidet som en mulighet for både å sikre arbeidsplasser og utvikle selskapene. 

- Samarbeidsavtalen gjør at vi begge har mer å tilby, og det vil utvikle oss ytterligere som totalleverandør for klassing og vedlikehold av skip og rigg. Det vil også gi oss en ny fot å stå på i forhold til markedet innenfor industri og annen virksomhet på land. Noe som igjen vil bidra til å sikre arbeidsplassene på våre avdelingskontoret i Sandnessjøen og på Forus, sier Hellesøy. 

En av de siste rammeavtalene Sontum har inngått er med Statoil. Den går over 11 år og er en milliardkontrakt på blant annet vedlikehold av brann- og sikkerhetsutstyr på on- og offshoreanlegg.