Ryggraden i Westcon utvikles internt

Esben Zimmer (i midten) har hatt oppgaver som prosjektleder tidligere. Nå er også prosjektlederutdanningen på plass.

– Dyktige fagfolk er selve ryggraden i Westcon. Skal vi som kompetansebedrift innen skips- og offshoreindustrien utvikle oss, må våre medarbeidere utvikle seg sammen med oss, sier HR-direktør Stein Fridfeldt.

Av Torleif Heggebø, Medvind24.no

Westcon Akademiet tilbyr medarbeiderne påfyll av kompetanse gjennom kurs og delstudier arrangert lokalt.

Lukasz Manczak har hatt god nytte av prosjektlederstudiet, og anbefaler andre å benytte seg av tilbudene om kursing og videreutdanning via Westcon Akademiet.

Sammen med BI i Stavanger og Vindafjord Arbeidsgiverforum (VAF) har Akademiet blant annet gjennomført to delstudier innen prosjektledelse det siste året, begge med avsluttende eksamener. 

Esben Zimmer og Lukasz Manczak er to av 11 medarbeidere som fikk mulighet til å ta dette studiet. Begge har mange år i Westcon bak seg.

Zimmer er elektroingeniør ved avdelingen på Stord, men for tiden disiplinleder innen elektro på Safe Scandinavia-prosjektet. Manczak er ingeniør ved verftet i Ølensvåg og Engineering Manager på samme prosjekt. 

Begge setter pris på muligheten til videreutdanning, og at studiene kan tas lokalt, men innrømmer at det har vært tøft å studere samtidig som man er i fullt arbeid og også har plikter å ta seg av på hjemmebane. Men ikke mer krevende enn at Zimmer vurderer å takke ja til del 3 av studiet, om det tilbys lokalt. 

En seier å bestå eksamen

– Jeg regner meg som en eldre mann i dette laget (51), men vil gjerne vise at jeg kan henge med de yngre, samtidig som jeg ser på det å bestå eksamen som en liten seier for meg selv. Zimmer bruker konkurranseinstinktet som begrunnelse for å gå videre med utdanningen dersom muligheten byr seg.En seier å bestå eksamen 

– Jeg har hatt mange oppgaver som prosjektleder tidligere, men ikke hatt prosjektlederutdanningen. Med studiene gjennom Westcon-akademiet har jeg fått den faglige ballasten på plass, sier Zimmer. 

– Teorien er på plass. Nå er det bare å få omsatt kompetansen i praksis. En rolle som assisterende prosjektleder sammen med en erfaren prosjektleder vil være nytting, tror Manczak.

Fakta om Westcon-Akademiet

Opprettet i 2012. 

Gjennomført ca. 20 kurs/studier alene eller sammen med Vindafjord Arbeidsgiverforum (VAF). 

Størst fokus på prosjektledelse og tekniske fag, men også andre typer kurs/studier.

 Kurs/studier gjennomføres for det meste i Ølen, men også ved fagskole i Stavanger.