Riggsjefen ser bedring etter sommeren 

To rigger i opplag gir ikke mye arbeid for Westcon i Ølensvåg, men nå ser riggsjef Malvin Eide lysning i andre halvår. 

West Epsilon på vei til opplag i oktober i fjor. Ved kai (f.v.) Polar Pioneer, Scarabeo 8 og Transocean Arctic. De to siste riggene forlot Westcon i desember. Foto: Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no

Av Ellen Marie Hagevik, Medvind 24.no
Publisert 10. mars 2017

Riggsjef Malvin Eide. Foto: Westcon

Bideford Dolphin skal tilbake til Westcon og blir liggende i såkalt varmt opplag en periode. Riggen er ventet inn til i Florø i neste uke. 

Riggene i Ølensvåg, West Epsilon og Polar Pioneer, er i kaldt opplag. Eierne jobber kontinuerlig med å få nye oppdrag til dem. 

- Vi har kontakt med kundene hele tiden, og jeg har tro på at begge riggene forlater Ølensvåg før den begrensede opplagstillatelsen til West Espilon går ut, sier Eide. 

Håp øyner han også for nye oppdrag til Westcon i nærmeste framtid. En del prosjekter pågår på verftene allerede, og Eide er optimist for både aktivitetsnivået i riggmarkedet og Westcon. 

- Kampen om oppdragene er fortsatt knallhard, men det er flere oppdrag på gang enn det har vært på en stund. Vi jobber for fullt med anbud og har håp om nye oppdrag før sommeren. Det er tegn til ytterligere økt aktivitet, og vi ser en klar lysning for oppdragsmengden i 3. og 4. kvartal i år, sier Eide.