På vei til Westcon 

På forsommeren vil den 75 meter lange tråleren Taits ankomme Westcon Yards. Der skal den utrustes før overlevering til skotske eiere i februar 2019. 

Skroget til den pelagiske tråleren Taits ble sjøsatt ved verftet Rementowa Shipbuilding i Gdansk tirsdag 27. februar, skriver Kystmagasinet.no. 


Båten skal videre til Westcon Yards hvor den skal utrustes, før planlagt kontraktsoverlevering i februar 2019. Båten forventes å legge til kai ved Westcon i løpet av forsommeren, sier teknisk leder ved Westcon Yards, Endre Matre. 

- Personell fra både Westcon Yards og Westcon Power & Automation kommer til å være i jobb med tråleren. På det meste kan vi komme til å ha opp til 100 personer i arbeid på båten, sier Matre. 

Tråleren, som er 75 meter lang og 15,5 meter bred på det meste, er designet av Rolls Royce og skal leveres til den skotske rederigiganten Klondyke Fishing Company. Taits-familien, som eier Klondyke Fishing Company, er en sentral aktør i den skotske fiskerinæringen og er blant de største kvoteinnehaverne i Skottland. 

Dette er andre gang Westcon Yards bygger fiskefartøy for rederfamilien: I 2006 ble skipet «Chris Andrea» levert fra Westcon til Taits. 

Samtidig som Taits er på vei til Westcon, rigger også verftet seg til nok en skipsjobb. I midten av 2019 skal ny fiskebåt overleveres til Ålesund-rederiet Gunnar Langva AS.

Nye «Gunnar Longva» er også designet av Rolls Royce. Dette er andre gang Westcon bygger båt for Lagnva, sist gang var i 2003. 

- Vi har bygget mange fiskebåter opp gjennom årene, men det er litt spesielt når de to siste båtene er bestilt av rederier vi har bygget båter for tidligere. Det tyder på at kundene er fornøyde og har tillit til oss, sier Matre.

Her kan du se film fra sjøsettingen 27. mars: