Ny kontrakt for stor-tanker til Westcon Florø 

Fem nye tanker skal produseres av Westcon i Florø for Karmsund Protein. 

Fire fiskemeltanker om bord i lekter  i dokken i Florø før de ble fraktet til Husøy i høst. Nå skal Westcon FLorø bygge ytterligere fire av samme typen. 

Publisert: 30.09.18

Bestillingen fra Karmsund Protein omfatter fire 32 meter høye tanker som skal brukes som fiskemelsiloer, i tillegg til en 14 meter høy tank for fiskeolje. 

- Vi har tidligere levert åtte 32-meters tanker til samme kunde, og ble nylig tildelt kontrakten for ytterligere fire tanker av denne typen. Vi starter arbeidet med disse 3. september, forteller senior engineer ved Westcon Yards i Florø, Martin Audun Hauge. 

Westcon står bak alt fra engineering til montering av tankene. Med såpass høye konstruksjoner krever det sitt av både planlegging og krankapasitet. 

- Hver av de største tankene veier hundre tonn, og med denne høyden kan vi ikke håndtere dem liggende. De må bygges, fraktes og monteres stående, og dermed er vi avhengige av både stor krankapasitet, og ikke minst – godt vær, sier Hauge. 

Når tankene er ferdig bygd, skal de sveises fast på en nordsjølekter for frakt videre til Husøy. Etter planen skal Westcon være ferdig med monteringen på Husøy i januar. 

- Januar-været kan være utfordrende, men frakten sørover til Husøy vil bare ta ett døgn, så vi håper på et vindu med godt vær på nyåret, sier Hauge.