Leiv Eiriksson blir hos Westcon til sommeren

Ølensfjorden og Westcon har de siste dagene vært rene trafikkmaskinen for rigger. Sist ankomne er boreriggen Leiv Eiriksson, som fram mot sommeren skal klargjøres for oppdrag i Barentshavet.

Publisert: 16.03.2016

Av:Torleif Heggebø/Medvind24.no

Boreriggen Leiv Eiriksson ankom Ølensfjorden under nordlys og stjernehimmel natt til onsdag 16. mars. Foto: Svein Egil Økland

- Så snart riggen er lagt til kai her i Ølensvåg, skal vi om bord for å kartlegge hele arbeidsomfanget. Det vi vet er at riggen skal klargjøres for oppdrag i tøffe farvann i Barentshavet. Riggen skal oppgraderes, vinteriseres og påmonteres tredjepartsutstyr før den skal ut i tjeneste for Lundin, forteller riggsjef Malvin Eide ved Westcon Yards. 

Hvor mange som blir involvert i arbeidene blir først klart når arbeidsomfanget er kartlagt, men Eide regner med at de fleste disipliner ved verftet blir involvert. 

Svenskene overtar 

Boreplattformen Leiv Eiriksson på vei inn Ølensfjorden til oppgradering og vinterisering hos Westcon Yards. Foto: Kari Aakra

Leiv Eiriksson avsluttet nylig et oppdrag for Rig Mangement Norway. Når riggen forlater Ølensvåg til sommeren, er det det svenske oljeselskapet Lundin som overtar. 

Lundin har avtale med Ocean Rig om bruk av Leiv Eiriksson i selskapets operasjoner i Barentshavet. I første omgang er det snakk om boring av tre brønner. Den ene er avgrensingsbrønnen Alta 3, den andre er letebrønnen Neiden. Boringen av Neiden ble påbegynt av Island Innovator, men ble avsluttet i fjor sommer, da riggen ikke er vinterisolert. Den siste som skal bores i denne omgang er brønnen Filicudi. Alle brønnene ligger i nærheten av Gohta- og Alta-funnene. 

Arbeidene skal etter planen starte i juli. 

Tror på flere anløp 

I tillegg til Leiv Eiriksson ligger også Polar Pioneer og Henry Goodrich til kai i Ølensvåg. Safe Scandinavia og Borgland Dolphin forlot verftet denne uken. 

- Det er et krevende marked og vi er glade for hvert oppdrag vi kan få. Vi har plass til flere, og jeg er optimistisk med tanke på ytterligere riggoppdrag i løpet av året. Vi jakter stadig nye oppdrag, og jeg har stor tro på at vi vinner fram, sier en fornøyd riggsjef.