Investerer for effektive oppdrag

Nybygg og modernisering av fasiliteter hos Westcon har ført til enda mer effektiv drift.

Flerbrukshallen rommer flere avdelinger. Blant annet en monteringshall med to traverskraner som kan løfte 160 tonn opp til 20 meter. Vegg i vegg ligger det nye lageret som rommer 1.250 paller. Røravdelingen i hallen dekker over 3.000 kvadratmeter. Foto: Øyvind Sætre

Av Kari Aakra, Medvind24.no
Publisert 22. juni 2016

Det betyr kortere leveringstid og sparte kroner for kundene. I et krevende marked gjelder det å være konkurransedyktige på tid. Effektivisering har vært målet for Westcon som i løpet av de siste to årene har investert mer enn 200 millioner kroner i anlegget i Ølensvåg. 

– Vi vil bidra til å redusere kostnadene for kundene våre. Tidsbesparelse har vært kongstanken bak hele strategien for nybyggene. Blant annet har det vært viktig for oss å ta enda mer produksjon og nye tjenesteområder inn under tak for mer kvalitetssikre og effektive leveranser, sier Arne Matre, operasjonssjef ved Westcon Yards.

Rør på rekordtid 

I ny flerbrukshall har Westcon fått toppmoderne fasiliteter som skal ivareta flere tjenesteområder, som blant annet rørverksted. 

– Ved å bruke 3D–scanning, legger vi dataene direkte inn i rørbøyemaskinen. Slik kan vi levere skreddersydde rør med millimeterpresisjon. Både kappingen, merkingen og bøyingen av rør  er nå gjort helautomatisk og leveres på under timen, forteller Matre. 

Den nye hallen har også gjort det mulig for Westcon å ta sitt første support–oppdrag på en BOP. 

– Med nye traverskraner og moderne fasiliteter under tak, har vi fått enda bedre kapasitet til å ta større oppdrag for borerigger og subsea– prosjekter, sier Matre. 

For ett år siden flyttet flere avdelinger inn i ny miljøhall. Spyling, sandblåsing og maling blir utført under tak i helt tett hall. 

– Her har vi ivaretatt alle miljøhensyn, og unngår at avfall går ut fra hallen. I stedet for sand, gjenbruker vi stålkuler i sandblåsingen. I hallen kan vi også øke temperaturen til 40 grader for å sikre at malingen tørker raskere, sier Matre. 

Ryktet går 

- Vi må dra markedet tilbake til Norge, og de mest effektive leverandørene vil vinne frem. Får vi dette til, sikrer vi også arbeidsplassene, sier Matre. 

Westcon har allerede fått flere forespørsler fra utlandet. Ryktet har spredd seg uten særlig markedsføring. Flere kunder, også i landbasert industri, har vist interesse for tjenestene som tilbys som følge av nybyggene. 

- Nå står vi rustet til å kjøre en enda større mengde arbeid gjennom anlegget vårt. Kapasiteten er stor, sier Matre.