Første storbøyoppdrag gjort på tre dager 

I forbindelse med ombyggingen av riggen Safe Scandinavia, har Westcon Pipe Technology (WPT) kaldbøyd 200 meter med 8-tommers rør. En jobb som tidligere ville tatt flere uker, gikk nå unna på tre døgn. 

Av Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no
Publisert: 23. mars 2016


Rør og prefabrikasjon har også hatt en del jobber til Safe Scandinavia med rør i mindre dimensjoner, men 8 tommer (219 mm) er blant de største rørene den store rørbøyemaskinen kan jobbe med. 

- Kunden hadde som krav at jobben skulle gjøres på 10 dager. Vi gjorde 81 bend (bøyer) på til sammen 200 meter rør i løpet av tre dager. Med sveising og maling, var hele jobben gjort på under en uke. Det er både vi og kunden veldig fornøyd med, sier Tommy Nilsen, leder for rør prefabrikasjon i WPT. 

Bøyejobben ble gjort av to bøyeoperatører, tre sveisere og seks som monterte rørene. Dette er den største jobben med så store rør, men WPT har hatt en hel del oppdrag etter at rørhallen ble komplett med den store Unison-maskinen. 

Stor interesse for kaldbøying

- Den største jobben vi har gjort til nå, var på 400 meter rør. Her var det mange små rør, og jobben krevde både mye bøying og mye sveising. Totalt brukte vi fire uker, sier Nilsen. 

Interessen for det nye tilskuddet i Westcon er stor, og WPT har en rekke tilbud på gang. En av fordelene for kundene med å velge WPT, er muligheten for å bruke Westcon 3D Solution. 

- Ved å bruke scanning får man laget ISO-tegninger med millimeterpresisjon. Det å kunne se rørene i 3D plassert der de skal monteres, gjør at man enkelt kan se hvordan rørene må utformes og plasseres for eksempel rundt en hindring. Dette er noe vi tilbyr og anbefaler mange kunder å bruke, sier Nilsen.