Bygger ut hos naboen på Husøy 

En av Europas største og mest moderne fiskefôrfabrikker er i ferd med å bygges på Husøy. Westcon Power & Automation sikrer seg stadig mer arbeid i landbasert industri, og er sentral i arbeidet med det store prosessanlegget. 


Av Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no
Publisert 14. februar 2017

Utvidelsen på BioMar Karmøy vil doble produksjonskapasiteten, og jobben er den største enkeltleveransen Westcon Power & Automation (WPA) har hatt for et prosessanlegg. Rundt 25 personer er for tiden i gang med automasjon og installasjon. 

- Det er full aktivitet fram til anlegget skal stå klart til høsten. WPA har all automasjonen til prosessanlegget, lager programvaren og utfører installasjonen i hele fabrikken, sier Gunvald Mortvedt, leder for produkt og system i WPA. 

WPA-avdelingen holder til på Husøy, og kjenner godt til BioMar fra før gjennom vedlikeholdsarbeid og mindre jobber i den eksisterende fabrikken. Avtalen med BioMar er en milepæl da den er Westcons første store avtale innenfor sjømatsektoren. Det er også en indikasjon på at Westcon i økende grad er på vei mot flere oppdrag innenfor landbasert industri.

Betydelig landbasert jobb 

- Vi jobber med en del-leveranse til et annet stort landbasert prosjekt. Dette er en liten bit av prosjektet, men for WPA er det en betydelig jobb med 20 ansatte i arbeid i seks måneder, sier Mortvedt. 

I 2016 ble det inngått en fireårig driftsavtale med Statoil om elektro og instrumentering på gassanlegget på Kårstø. Her har det blitt mer arbeid enn forventet i utgangspunktet. 

Gunvald Mortvedt, leder for produkt og system i WPA.

- De første seks månedene har vi i snitt hatt 10 mann i arbeid, pluss ingeniører. Dette er en langsiktig avtale uten begrensninger, og når kunden er fornøyd får vi mer arbeid, sier Mortvedt. 

Full fart med landstrømanlegg 

Westcon fikk i desember 7,7 millioner kroner i støtte fra Enova til utvikling av landstrømanlegg. WPAs løsning er en flyttbar container som gjør anlegget veldig fleksibelt. Landstrømanleggene bygges på Husøy. 10 anlegg er levert, og fire er under produksjon. 

- Vi har mange flere tilbud ute og regner med at vi kommer til å få en god del arbeid her framover, sier Mortvedt.