Bygger spools for Ocean Installer og Deep Ocean 

I høst begynner produksjonen av subsea spools ved Westcon Yards’ verft i både Florø og Ølensvåg. 

Publisert: 03.09.2018

Fra produksjonen av spools ved Westcon i Florø. 

Westcon Yards fikk nylig tildelt nye kontrakter fra Deep Ocean og Ocean Installer: 

Verftet ved Florø skal produserer en 36 tommers spool til Deep Ocean, som skal monteres på Johan Sverdrup-feltet. Samtidig skal Westcon Yards i Ølensvåg bygge en 10 tommers subsea spool for Ocean Installer. 

Denne skal monteres på Utgard-feltet for Equinor. 

- For oss i Ølensvåg er ikke dette noen dagligdags leveranse, og det var derfor en tillitserklæring å få denne kontrakten. Vi kommer til å spille mye på Florø sin kompetanse og erfaring av slike konstruksjoner, sier prosjektleder hos Westcon Yards i Ølensvåg, Birger Magne Agasøster. 

Subsea Spool: 

En rørkonstruksjon som kobler rørledninger på havbunnen til plattformer

Allerede i september/oktober starter verftet i Florø opp med kvalifiseringsrunder på sveisemetoder for produksjonen, og vil ha tett samarbeid med Westcon Yards i Ølen underveis. Selve fabrikasjonen vil pågå på verftet i Ølensvåg med den kompetanse fra Florø. 

Florø-verftet har lang erfaring med produksjon av subsea spools, og har tidligere også produsert slike konstruksjoner for blant annet Technip, FMC og Subsea 7. 

- Det som er spesielt denne gangen er at vi bygger en spool som skal monteres på Johan Sverdrup, som er et av de viktigste og mest omtalte utbyggingsprosjektene i Norge de siste årene, sier prosjektleder hos Westcon Yards i Florø, Ole Anders Smørdal.