Sterk Westcon-innsats i Birkebeinerrittet

Flere Westcon-syklister stilte til start på årets Birkebeinerritt. Både førstegangsdeltaker Ann Åse Stava og erfaren Birken-rytter Jens Petter Kjelsnes la bak seg en imponerende innsats i løypa og har allerede startet forberedelsene til neste års styrkeprøve. 

Blant mer enn 11.000 sykkelryttere som la bak seg den 92 km lange løypa mellom Rena og Lillehammer 27.august, var også flere medarbeidere fra Westcons avdelinger landet over. 

Etter nærmere 10 timer på sykkelsetet på Ultrarittet dagen før, stilte mangeårig Birken-rytter Kjelsnes godt forberedt til ny innsats dagen derpå. 27. august gjennomførte han sitt 16. Birkebeinerritt.

Og en slik strabas kjennes godt i beina når man skal sykle nytt ritt dagen derpå. 

- Beina var veldig tunge å få i gang da jeg skulle sykle Birkeneinerrittet dagen etterpå. Jeg tror neppe det blir flere Ultra-ritt på meg, men Birkebeinerrittet derimot er jeg klar for igjen, forteller Kjelsnes som syklet for Florø Cycleklubb. 

Konkurranseinstinktet på topp 

I full Westcon-sykkeluniform stilte også sju medarbeidere fra Ølensvåg til start på Birkebeinerrittet. Flere av dem har vært trofaste Birken-ryttere de siste årene. Ann Åse Stava derimot, hadde derimot sin ilddåp i år, og fikk en pangstart på Birken-karrieren sin: Hun startet i pulje 22 med eliten, tok merket med god margin og syklet i mål på tiden 3:35:45 som nr. 8 i sin klasse.

 - Rittet gikk i grunnen som forventet, men jeg er ikke helt fornøyd med egen innsats, blant annet på grunn av litt krampe som ble en utfordring underveis. Men det var en utrolig kjekk opplevelse, og jeg er allerede bestemt på å bli med til neste år, forteller Stava som jobber med dokumentkontroll ved Westcon i Ølensvåg. 

En godt fornøyd rytter-gjeng fra Westcon hviler ut etter solid innsats i Birken-løypa. Bakerst: Hans Kristian Havreberg.I midten fra venstre Ingebjørg Bjørnevik, Lukasz Manczake. Fremme: Ann Åse Stava.

Hun har allerede en målsetning om å slå årets tid i 2016. 

- Birkebeinerrittet er jo egentlig for alle, og mange blir med for turen og opplevelsen sin del. Men arrangementet er jo selvsagt også for de av oss som liker å utfordre oss selv, og jeg liker litt konkurranse, så jeg er klar for å gi enda litt ekstra til neste år, sier Stava. 

Aktive med Westcon 

Både Stava og Kjelsnes har vært aktive i sykkelritt landet over: Hun har vært med på flere ritt de siste tre årene, blant annet Hårfagrerittet, Steinsvikrittet og Nordsjørittet. Mens hun venter på neste ritt, benytter hun tiden til å holde formen oppe med både ski, svømming, løping og sykling.


- Nå blir det nok Skarverenn og Haukelirennet, før det blir IronMan i Haugesund til sommeren. Deretter satser vi på Birkebeinerrittet med ny «pers» neste år, sier Stava. 

Kjelsnes er ikke bare erfaren i Birkebeiner-løypa, men har også deltatt på Trondheim-Oslo, Bergen-Voss og Helterittet i Telemark med flere. I tillegg pleier han også gå for «Birken-trippelen»: skirenn i mars, halvmaraton i juni og sykkelritt i august. Han vurderer også IronMan 70.3  neste sommer. 

 Westcon ønsker å motiverer til aktive medarbeidere, og har også bidratt til deltakelsen fra Westcon i Birkebeinerrittet gjennom sponsing av Florø Cycleklubb, som blant annet Kjelsnes sykler for. Westcon bidrar også med subsidiert sykkeltøy, og siden 2010 har Yards-ansatte fått sponset påmeldingen til ulike idrettsarrangement gjennom Westcon Aktiv.