Westcon Løfteteknikk blir agent for Protea 

Administrerende direktør Karl Johan Jentoft i Westcon Løfteteknikk er fornøyd med agentavtalen med polske Protea, og håper på nye markeder med et utvidet produktspekter.

Westcon Løfteteknikk (WCL) inngikk i begynnelsen av mai agentavtale med den polske kran- og winch-produsenten Protea. Avtalen styrker WCLs posisjon som ledende leverandør av kraner, wincher og annet løfteutstyr. 


Protea, som har hovedkontor i Gdansk og produksjonsanlegg i Kluczbork, ønsker gjennom avtalen å styrke sin stilling i det norske offshoremarkedet. 

- Vi har samarbeidet med Protea i forbindelse med mange prosjektleveranser de siste årene, og denne avtalen vil gjøre oss til en enda mer komplett leverandør, sier administrerende direktør Karl Johan Jentoft i WCL. 

Åpner for nye nisjer 

- Direkte kontakt med produsenten av produktene vi selger setter oss også i stand til å betjene våre kunder på en enda bedre måte. Proteas produkterspekter passer svært godt inn i satsingen til WCL, men inneholder også utstyr som ligger utenfor det WCL leverer i dag. Dette kan åpne for nye nisjer for oss i framtiden, sier Jentoft. 

Til sammen omsatte de to selskapene i fjor for omlag 450 millioner kroner. WCL har i dag 127 ansatte, mens Protea har 180 på sin lønningsliste.