Safe Scandinavia har lagt til kai

I strålende vårvær seg Safe Scandinavia inn Ølensfjorden og til kai lørdag formiddag. Ombyggingen av boligriggen er et stort oppdrag for Westcon Yards, og forberedelsene har pågått en god stund.

Safe Scandinavia er ved Westcon Yards ca kl. 08.00 lørdag morgen. Foto: Ellen Marie Hagevik/Medvind24.no

Ankomsten var i utgangspunktet planlagt i begynnelsen av mars, men værforhold har ført til flere utsettelser. Fredag kveld ankret riggen opp ved Romsa, og seilasen inn Ølensfjorden begynte grytidlig lørdag morgen. 

Den halvt-nedsenkbare boligriggen Safe Scandinavia skal konverteres til en «tender support vessel» (TSV). Det er første gang Westcon Yards har et slikt oppdrag. 

- Ser fram til å komme i gang

- Dette er et stort oppdrag for Westcon Yards i år. Det er også første gang vi gjør denne type oppdrag, og vi ser fram til å komme i gang, sier Malvin Eide, avdelingssjef riggreparasjon.

Forberedelsene til modifikasjonsoppdraget har pågått en god stund. I første omgang med engineering. Etter hvert har Westcon-avdelinger vært i sving i Ølensvåg, Florø, på Karmøy, Stord og Helgeland.

Oseberg Øst-feltet

Etter ferdigstillelsen av prosjektet vil Prosafe-riggen støtte Statoils boreoperasjoner på Oseberg Øst-feltet på norsk kontinentalsokkel. Safe Scandinavia vil være koblet til Oseberg Øst med en teleskopisk gangbru og vil også tilby ekstra sengeplasser, noe som vil gi Statoil økt fleksibilitet. Kontrakten med Statoil har en varighet på tre år. I tillegg er det fire ettårs opsjoner. 

Prosafe er verdens ledende eier/operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger. Selskapet operer globalt, sysselsetter om lag 800 personer og har hovedkontor på Kypros.