Rigger seg til 2600 måltider i døgnet

Catering Partner er en av de store støttefunksjonene på Westcon. Når både Transocean Leader og Safe Scandinavia ligger ved kai, serveres det rundt ett tonn middag hver dag. Brakkeleiren, som har nesten like mange rom som hotellene i Haugesund, blir fylt til siste seng.

Her blir det hektisk om vel en uke når 1.000 personer skal spise 2.600 måltider i døgnet. - Har vi tid, smører kjøkkenet 500 matpakker for å få det til å gå raskere mellom bordskiftene, sier Egil Jørgensen, daglig leder i Catering Partner. Foto: Ellen Marie Hagevik

Catering Partner sysselsetter rundt 40 fast ansatte. For å takle begge riggene samtidig, økes bemanningen i Norges største permanente brakkeleir med 20-25 til kjøkken, kantine, renhold og resepsjon.

- Det er hektisk når rundt 1.000 mann skal innta opptil fire måltider for dagen. Vi serverer rundt 2.600 måltider hver dag når det er full aktivitet. Til frokost og middag er alle innom. Til lunsj mellom 300 og 400, og til nattmat ca. 200. Omtrent halvparten smører seg også matpakke hver dag. Det er ikke regnet med. Har vi tid, smører kjøkkenet 500 matpakker for å få det til å gå raskere mellom bordskiftene, sier daglig leder Egil Jørgensen i Catering Partner.

Det er ikke småtterier som skal til for å mette sulte arbeidsfolk. Hver dag går det med ett tonn matvarer bare til middagen. Varekostnadene til kantina ligger på 3,3 millioner kroner i måneden når det er full trøkk. Snittet gjennom året er en million i måneden.

Kø helt bort til porten

- Vi fikk påpakning en gang Mattilsynet var på besøk fordi det sto to paller med ca. 950 kilo frosset kylling på tørrvarelageret. Den måtte settes på fryselageret med en gang, fikk jeg beskjed om. Jeg sa at kyllingen var til dagens middag. Det trodde inspektøren ikke noe på, men hun ga seg da middagen var over, forteller Jørgensen.

Kjøkken og kantine er ikke dimensjonert for 1000 mann samtidig. Det er 160 sitteplasser i første etasje og 100 i andre etasje. Det betyr at måltidene må gjøres unna i flere omganger, og det setter krav til både erfaring og logistikk.

- Middagen begynner klokken 15.15 og pågår til åtte-nitiden om kvelden. Med hovedtyngden mellom 18.00 og 19.30 på grunn av arbeidstidene. Nå det er oppstart og nye folk, er det gjerne kø helt bort til porten. Som regel skjønner folk fort at det er lurt å spre seg. Hvis ikke gjøres det avtaler om tidspunkt for å få kabalen til å gå opp, sier Jørgensen.

Nesten like mange som i Haugesund til sammen

Ikke alle 1.000 som spiser i kantina bor i brakkeleiren, men når Safe Scandinavia kommer blir det helt fullt. Av de som er inne på arbeid med Transocean Leader, bor nå 250 i brakkeleieren. Om vel en uke skal ytterligere 650 personer ha husrom. Hotellene i Haugesund har rundt 900 rom tilsammen. Brakkeleiren alene har 836.

Når Safe Scandinavia kommer, blir blir alle 836 rommene i brakkeleiren tatt i bruk. - Muligens må noen bo på Raunes til jobben med Transocean Leader er ferdig i april, sier Egil Jørgensen. Foto: Ellen Marie Hagevik

- Alle med eget bad og gratis TV. Så vidt jeg vet er vi den eneste brakkeleiren som har TV på alle rom. Den investeringen ble gjort i fjor. I tillegg til brakkerommene har Westcon åtte hus og leiligheter som vi disponerer. Trenger vi mer plass, har vi et godt samarbeid med AF Decom på Raunes, Kværner på Stord og Aibel i Haugesund. Og de leier rom hos oss når de har behov. Slik det ser ut nå, vil de aller fleste få plass i Ølensvåg. Muligens må noen bo på Raunes til jobben med Transocean Leader er ferdig i begynnelsen av april, sier Jørgensen.

Dobler antall ansatte og åpningstid

Full brakkeleir og arbeid døgnet rundt, betyr også at åpningstiden i resepsjonen økes kraftig.

- Vi driver som et hotell og tilpasser oss kundenes behov. Til vanlig er det en ansatt i resepsjonen når det er stille perioder, og tre når belegget er som nå. Åpningstiden er mellom 06.00 og 15.00. Med to rigger inne, utvides åpningstiden til klokken 20.00 alle dager, og vi må ha sju-åtte ansatte for å få kabelen til å gå opp, sier Jørgensen.

Samtidig skal de faste daglige oppgavene gjøres. Som renholdet på Westcon. Der vaskes det 46 675 kvadratmeter om dagen. Eller mellom ti og elleve fotballbaner...