Mange fordeler med kurstilbud lokalt

I over 10 år har Vindafjord Arbeidsgiverforum (VAF) i samarbeid med Ølen vidaregåande skule tilbudt kurs til lokalt næringsliv, offentlig ansatte og privatpersoner. At kursene holdes lokalt sparer både bedriftene og deltakerne for tid og penger.

 Anne Søndenå (t.v), Helene Teigland og Bodil Hvidsten hos Westcon og Stine Helgeland fra Omega gleder seg over kurstilbudet lokalt og at de slipper tidkrevende reiser når de trenger faglig påfyll . Foto: Torleif Heggebø.

Av Torleif Heggebø

Til sammen har VAF-kursene samlet over 8500 kursdeltakere siden 2005. Flere kursdeltakere Medvind24 har snakket med mer enn antyder at de nok ikke ville deltatt på så mange kurs uten tilbudet om kursing lokalt. Anne Søndenå, Helene Teigland, Bodil Hvidsten og Stine Helgeland deltok alle på kurset "Regeldagen" for lønns- og personalmedarbeidere, som nylig ble arrangert ved det regionale kompetansesenteret Ølen vidaregåande skule.

- Lokale kurs sparer både oss og arbeidsgiverne våre for mye tid og penger, mener Anne Søndenå, lønnsansvarlig hos Westcon Yards, og får medhold av lønnsmedarbeiderne Helene Teigland og Bodil Hvidsten.

Slipper reisetid og -kostnader

- Alternativet hadde vært å reise til Haugesund eller enda lenger, eller at bedriftene selv måtte arrangere egne kurs, legger administrasjonsmedarbeider Stine Helgeland hos Omega til.

- Tilsvarende kurs arrangeres rundt om i hele landet, men det hadde nok blitt færre kurs for min del, sier Helene Teigland.

- Med kurstilbudet lokalt bruker vi bare en vanlig arbeidsdag og slipper å reise bort. Det gjør det mye enklere både for oss deltakere og for bedriftene, som ønsker å tilby slike kurs for sine ansatte, sier Teigland.

Ingen dårlig samvittighet

- Kurstilbud lokalt gjør det litt enklere for oss i en ellers travel hverdag på jobben. Man får litt mindre dårlig samvittighet for å være borte fra jobben når tiden kan brukes effektivt på det viktigste - holde oss faglig oppdatert på det som angår jobben vår, sier Bodil Hvidsten. 

Alle er de enige i at det er viktig å holde seg oppdatert på alt nytt som skjer innen fagområdet deres.

- Innenfor lønn og personal er det ofte store endringer, og i den forbindelse er det viktig å få med seg regelendringene. Dessuten er det nyttig å treffe andre fra nærmiljøet som har tilsvarende jobber som oss, og som en kan utveksle erfaring med, sier Anne Søndenå, og lanserer samtidig idéen om å danne en nettverksgruppe der de kunne diskutere fag og utfordringer.