Alltid noe spesielt med fiskebåter

– Fiskebåter har sjel. Båtene er ikke bare en arbeidsplass, men i lange tider også mannskapets hjem. Mannskapet er ofte de samme som eier båtene. Båtene er livsverket deres. 

Daglig leder i rederiet Knester, Kai Eliassen (nederst) roser Westcon – her representert med prosjektleder Kolbein Lunde – for måten de har involvert rederiet i arbeidsoppgavene.

Prosjektleder Kolbein Lunde ved Westcon i Ølensvåg blir nesten litt ærbødig når han snakker om fiskebåter. Ingenting gleder ham mer enn å få inn fiskebåter til vedlikehold og reparasjoner. 

– Det er ingen vi kommer tettere innpå enn fiskebåtrederne. De er mer enn noen opptatt av at det blir gjort en god jobb på livsverket deres, og vi involverer dem da også i det meste som foregår mens båtene ligger ved kaiene eller i dokkene våre, forteller han. 

– Vi har en del oppdrag på fiskebåter i løpet av året, men har fremdeles plass til flere, sier Lunde, som mer enn gjerne ønsker seg nye bekjentskaper blant fiskebåtrederne. 

FORNØYD KUNDE 

Fornøyde kunder kommer ofte tilbake ved senere anledninger. Ved anleggene i Ølensvåg er ringnotbåten Knester fra Bekkjarvik i Austevoll innom for andre gang i år.

 – Første gang var i januar, da båten hadde motorhavari. Vi hadde havari på hovedmotoren, og mange av komponentene måtte skiftes ut. Westcon sikret seg oppdraget i konkurranse med flere aktuelle verft, forteller daglig leder i rederiet Knester, Kai Eliassen. 

– Vi likte det vi så og fikk; et verft med gode fasiliteter, et sakkyndig fagmiljø, god framdrift i arbeidene og en logistikk som fungerte utmerket. Spesielt bra var det at Westcon også stilte med en prosjektleder som involverte oss som kunde, og tillot oss å gjøre enkelte oppgaver selv der dette var mulig. De var konkurransedyktige på pris og leveranser, og vi kjenner oss trygge på at vi blir godt ivaretatt. Valget var ikke så vanskelig da vi hadde behov for nye tjenester, sier Eliassen. 

– Knester får nå påført ny maling fra kjøl til topp, fra baug til akter, og jeg kan love at båten skal se minst like bra ut som den gjorde da den var ny, sier Lunde.