– Lærlinger er en samfunnsoppgave 

Westcon har i mange år jobbet målrettet med lærlinger, og denne våren har over 40 personer lærlingplass i konsernet. – Vi er glade i lærlingene våre, sier personalleder Gunnlaug Habbestad.

Fredrik Nigardsøy er industrirørleggerlærling hos Westcon Yards Florø. Harald Haaland er institusjonskokklærling hos Catering Partner i Ølensvåg. To helt forskjellige yrkesvalg, men begge er glade for å jobbe for Westcon.  Foto: Ellen Marie Hagevik

Av Ellen Marie Hagevik, 7. mai 2015

Under Næringsgiv 2015 nylig fikk Westcon prisen for Årets lærebedrift i Vindafjord og Etne. Habbestad tok imot prisen, og sier det både var overraskende og veldig positivt. 

- Det er kjekt å bli anerkjent for noe man har jobbet med i mange år. Å ta inn lærlinger er en samfunnsoppgave vi synes det er viktig å ta på oss for å sørge for at vi har fagarbeidere i framtiden. Vi er veldig glade i lærlingene våre, og det er et privilegium å få følge dem fra første utplassering til fagbrev, sier Habbestad.  

Det er stor variasjon i kompetansen til lærlingene. Noe som tas hensyn til underveis. 

Blir nøkkelpersoner

- Noen kunne nesten gått rett til fagbrev, andre trenger to år. Vi møter lærlingene der de er og sørger for at de får en positivt utvikling. Det er formenn og fagansvarlige som gjør den store jobben i hverdagen. Vi har dessuten et veldig godt samarbeid med Bjørn Johannessen på Haugaland Opplæringskontor. Ølen vidaregåande skule er også viktig. Ofte har lærlingene hatt utplassering via skolen først. Når de begynner som lærling vet de dermed hva de går til, sier Habbestad. 

Selv om fagbrev ikke er en garanti for jobb videre, får likevel mange av lærlingene tilbud om å fortsette i Westcon. Konsernet legger også til rette for utvikling og videreutdannelse for de som ønsker det. Her er Westcon Akademiet en del av pakken for relativt unge ansatte under 30 år. 

- Vi følger opp og tilrettelegger. Det er flott å kunne bidra, og vi ser at ansatte som er lært opp fra bånn av ofte blir nøkkelpersoner på forskjellige område i konsernet, sier Habbestad. 

Listen over fag (se fakta) er lang og har enkelte uventede innslag, som kokk. Vi har møtt to av lærlingene for å høre litt om hvorfor de valgte Westcon. 

Foto: Jan Nordtveit

Hvorfor institusjonskokk og Catering Partner?  

- Det passer bedre for meg å jobbe med store mengder og ikke på restaurant. Dessuten gir denne utdannelsen større mulighet for å få jobb i Nordsjøen eller på båt. Jeg valgte Catering Partner fordi jeg hadde hørt mye bra om bedriften og arbeidsmiljøet. Det har vist seg å stemme, og jeg trives veldig godt sier Haaland. 

Han er litt eldre enn mange av lærlingene og gikk allmennfag på videregående før han valgte kokkeveien. Det betyr at han har mindre skoletid og mer praksis i læretiden som er tre år. 

I skrivende stund er det hektisk med vel 1000 personer som skal ha fire måltider hver dag. 

- Man venner seg fort til å lage mat til så mange. Etter en stund er det verre å beregne til seks personer enn 600, sier Haaland og ler. 

Foreløpig er arbeidstiden fra klokken 07.00-15.00. Fra høsten skal han begynne å gå turnus. 

- Selv om det er hektisk til tider, får jeg likevel lov til å være lærling og bruke tid på ting som skal læres. Da kan jeg gjerne stå alene og øve mens resten sørger for at alle får mat. Jeg har ikke angret en dag på at jeg valgte Catering Partner. Dersom jeg får plass, er det absolutt en mulighet å jobbe videre her etter fagprøven, sier Haaland. 

Foto: Jan Nordtveit


Hvorfor industrirørlegger og Yards? 

- Jeg er oppvokst i min fars rørleggerfirma og har vært med ham over alt siden jeg var liten. Som rørlegger blir man ikke arbeidsledig, og industrirørleggerutdannelsen gir muligheter offshore. Det er mange som vil til Yards fordi det er en arbeidsplass som tar godt vare på lærlingene, og jeg er glad jeg fikk plass, sier Nigardsøy, som i noen uker har jobbet på en rigg i Ølensvåg sammen med en del andre ansatte fra Florø. 

Han har et år på TIP og et år med industriteknologi bak seg på Florø vidaregåande skule. Tanken var å begynne i jobb så snart som mulig etter læretiden var over, men nå vil han ta et fagbrev til. 

- Den ene broren min er industrirørlegger, den andre er industrimekaniker. Så jeg tenkte at da får jeg bli begge deler, ler Nigardsøy. 

Han har fått tilbakemeldinger fra andre at det er bortkastet å ta et fagbrev til. Det er han ikke enig i. 

- Kunnskap har man alltid bruk for, og det gir flere ting å henge fingrene i. Jeg har tenkt på å ta fagskole, men jeg har også lyst å komme meg i jobb så snart som mulig. Gjerne i i Florø. Jeg fikk nettopp vite at Westcon har en egen offshoreavdeling, og det gjør det enda mer interessant å fortsette i konsernet, sier Nigardsøy.